Orechové muffiny s banánom

Ja každý deň vymýšľam recepty a samozrejme mám svoje najobľúbenejšie, ktoré si robím najčastejšie a sú najobľúbenejšie aj u mojich klientov.

Jedným z takých receptov sú určite tieto muffinky.

Robievam ich pravidelne ako raňajky, snack pre deti alebo dezert po jedle.

Vyskúšajte a uvidíte, či si ich tiež obľúbite ako ja.

15 min.
40-45 min.
12 porcií

Ingrediencie

150 g
mleté vlašské orechy
150 g
ovsené vločky jemné (môžu byť aj bezlepkové)
2 ks
zrelý banán
50 g
olej kokosový
2 - 3 dcl
mlieko (mandľové, sójové, kokosové)
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
50 g
cukor (trstinový, kokosový)
1/4 čl
škorica
hrsť vlašské orechy na ozdobenie

Banány rozmačkáme vidličkou na kašu. V miske zmiešame mleté orechy, ovsené vločky, banány, olej, mlieko, prášok do pečiva, škoricu. Ak chceme sladšie muffinky, pridáme 50 g trstinového alebo kokosového cukru. Keď chceme osladiť iba polovicu muffinov, masu si rozdelíme na 2 časti a použijeme adekvátne množstvo sladidla. Všetko dobre premiešame. Má vzniknúť kašovitá hmota (ako raňajková kaša), preto môžme mlieko pridať podľa potreby. Naplníme do muffinových formičiek (ja používam silikónové, lebo držia krásny tvar), ozdobíme orechami a pečieme približne 40 minút do zlata (180 C). 

Podobné recepty

Jablkové muffiny s mandľami bez cukru

Vždy je dobre mať v zálohe zdravú mlsku, ktorá poteší naše chuťové poháriky a neublíži našej postave. Tieto muffiny robievam na víkend. Ja si dám 2 ks na raňajky a ostatné dojedia deti. Nie je v nich...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...