Orieškovo-čokoládový krém bez zhrešenia

Určite všetci poznáte nutelu a pri zdravom stravovaní si ju vôbec neviete predstaviť. Ja som vyrobila výbornú alternatívu bez mlieka a plnú zdravých orechov. Orechy sú najzdravšou časťou aj známej nutely, len škoda že ich obsahuje iba 13% a zvyšok je palmový olej, sušené mlieko, srvátka a kakaový prášok. Takto vyrobená domáca „nutela“ obsahuje až 50% orechov, čistú tmavú čokoládu a kokosový olej. Agávový sirup má nízku glykemickú záťaž. Preto, ak krém potrebujete trochu prisladiť, je ako sladidlo v malej miere najvhodnejší.

10 min.
15 min.
400 g krému

Ingrediencie

200 g
lieskové orechy
80 g
čokoláda 85-90% kakaa
3 PL
kokosový olej
2 PL
agávový sirup (môžete vynechať)

Orechy dáme do vyhriatej rúry na 170 C opiecť na 15 min.. Vyberieme ich a šúchaním v prstoch zbavíme šupky. Následne orechy pomelieme, pridáme kokosový olej, agávový sirup a roztopenú horkú čokoládu (čokoládu roztopíme v miske nad vriacou vodou). Krém nemusíte skladovať v chladničke, stačí ho mať pri izbovej teplote na suchom mieste. Som si istá, že dlho nevydrží. 

 

Podobné recepty

Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...

Grilovaná broskyňa s horkou čokoládou

Keď máte chuť na niečo rýchle a sladké po obede, broskyňa s čokoládou uspokojí vaše chuťové poháriky. Tento dezert je výborný aj pre návštevy a na rôzne oslavy. Urobte ho do malých mištičiek a som si...