Pečené jabĺčko s karamelizovanými orechami

Jabĺčko s orechami je taká moja zimná klasika. Opečené orechy s troškou agávového sirupu spravia z jablka sviatočnú pochúťku. Robievam si ho dokonca aj ako vianočný dezert. Chutí a voní ako jablková štrúdľa od babičky.

5 min.
5 min.
1 porcia

Ingrediencie

1 ks
jablko (menšie)
30 g
vlašské orechy
5 g
mandľové lupienky
1 ČL
kokosový olej
1 PL
agávový sirup
škorica na ozdobenie

Jablko nakrájame na tenké mesiačiky a na rozohriatej panvici s kokosovým olejom ich opečieme z oboch strán do zlata. V druhej panvici krátko opečieme orechy na sucho, pridáme agávový sirup a mandľové lupienky. Na tanier poukladáme opečené jablkové mesiačiky a posypeme orechami. Na záver poprášime škoricou.

Podobné recepty

Raňajková mandeláda s jablkom

Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...