Plnená paprika

Bežná slovenská klasika hlavne počas leta. Priznám sa však, že ma rodina donúti urobiť ju aj počas zimy.

Pokiaľ nemáte problém s trávením paradajok, môžete si porciu plnenej papriky dopriať bez výčitiek.

1 porcia obsahuje všetky makroživiny. Ak chceme udržať kalorickú vyváženosť, nedávajme si k nej už chleba.

V mäsovej hmote je už obsiahnutá ryža a to nám vzhľadom na množstvo škrobu v 1 porcii úplne stačí.

20 min.
50 min. (+ ryža)
4 porcie

Ingrediencie

500 g
bravčový/teľací filet
200 g
ryža (môže byť aj celozrnná)
1 l
pasírované rajčiny (ak máte čerstvé použite 2 kg)
1 ks
vajíčko /bez vajec: 1 PL mleté chia semienka + 80 ml vody (cesto) (cesto)
4 PL
paradajkový pretlak
4 ks
zelená paprika
1 PL
soľ
2 PL
trstinový cukor
čierne korenie
2 ks
bobkový list

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Mäso pomelieme. Zmiešame s ryžou, vajíčkom, soľou a korením. Papriku vykrojíme a zvnútra vyčistíme. Naplníme mäsovou zmesou a zo zvyšku urobíme guličky. Do hrnca nalejeme pasírované paradajky. Pridáme paradajkový pretlak a 0,5 l vody. Ochutíme 1 PL soli a 2 PL trstinovým cukrom. Keď zmes zovrie, pridáme naplnené papriky a guľky. Varíme spolu s bobkovým listom cca 50 min.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...