Mäsové guličky v zeleninovej omáčke

Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché na prípravu a pritom chutné a lákavé. Ak máte chuť na niečo dobré, zdravé a výživné, odporúčam vám vyskúšať pripraviť tieto mäsové guľky. Sú naozaj skvelé a zaručene si na nich pochutí celá rodina.

20 min.
45 min.
5-6 porcií

Ingrediencie

750 g
hovädzie mäso mleté
3 PL
ovsené vločky jemné (môžu byť aj ražné)
2 ks
mrkva (stredná veľkosť)
1 ks
cukina
1 ks
červená cibuľa
0,3 dcl
paradajková šťava 100%
2 ks
vajíčko
3 strúčiky
cesnak
1 ks
bobkový list
2 PL
olivový olej
2 lístky
bazalka
soľ, čierne korenie

Mleté hovädzie mäso ochuťte pretlačeným cesnakom, soľou, korením. Mäso dobre premiešajte s dvomi vajíčkami a ovsenými vločkami. Nechajte chvíľku odstáť, aby vločky nasiakli vlhkosť. Rúru predhrejte na 180C (obojstranné pečenie). Na plech položte papier na pečenie, z masy tvarujte malé guličky, poukladajte ich na plech a dajte piecť na 35-40 min, pokiaľ nie sú pekne opečené. Zatiaľ si v hlbokej panvici rozpálte olej, opečte pokrájanú cibuľu, vložte nakrájanú mrkvu a cukinu, zalejte paradajkovou šťavou, osolte, vložte bobkový list, vložte nakrájané lístky bazalky a poduste na miernom ohni 30 min..  Po 30 min. vyberte bobkový list a pomixujte ponorným mixérom na hladký krém. Do hotovej omáčky vložte upečené mäsové guľky.

Podobné recepty

Hovädzie tyčinky s ružičkovým kelom

Ružičkový kel je úžasná príloha plná vitamínov a minerálov. Tieto malé guličky sú, čo sa týka zloženia, hotový zázrak pre naše zdravie. Aby ste z neho vykúzlili naozaj chutnú prílohu, treba poznať...