Teľacie mäso s dusenou kyslou kapustou

Kyslá kapusta sa dá okrem tradičnej silvestrovskej kapustnice využiť aj ako výborná zimná príloha nabitá vitamínmi a minerálmi. Pravidelná konzumácia má ozdravné účinky pre naše telo. Podporuje tvorbu červených krviniek, má protizápalové účinky, pozitívne ovplyvňuje činnosť hrubého čreva, posilňuje imunitný systém, funguje ako prírodné antibiotikum. Kyslá kapusta pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, preto je výbornou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. Právom sa jej hovorí aj „požierač“ tuku. 100 g kyslej kapusty obsahuje iba 17 kalórií a tak si túto zdravú prílohu nabitú vitamínmi môžete dopriať bez výčitiek. 

30 min.
50 min.
3-4 porcie

Ingrediencie

500 g
teľacie mäso
2 ks
cibuľa
500 g
kyslá kapusta
4 PL
olivový olej
1/2 ČL
rasca
soľ, čierne korenie

Teľacie mäso nakrájame na plátky, cibuľu opečieme na olivovom oleji, vložíme mäso a dusíme cca 50 min., Mäso vyberieme, šťavu s cibuľou vymixujeme na krém, osolíme podľa potreby a mäso vložíme späť. Cibuľu opečieme a kyslú kapustu (pokrájanú na drobnejšie,) podusíme s rascou cca 30 min. Primiešame soľ a čierne korenie.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...