Hovädzie ragú s opečenou koreňovou zeleninou

Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem na obed do práce. Keďže mäso solím až po uvarení, odoberiem z neho aj môjmu 16 mesačnému synovi. 

Príloha: Koreňová zelenina je ďalší tip na zimnú prílohu, ktorá nás zahreje a pritom dodá nášmu telu potrebné živiny a vlákninu. S takýmito prílohami sa nemusíme obávať zimného priberania na váhe. Uvidíte, že opečená koreňová zelenina bude chutiť všetkým členom vašej rodiny.

90-120 min.
3-4 porcie

Ingrediencie

500 g
hovädzie mäso (stehno)
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa červená (menšia)
1 PL
paradajkový pretlak
1 ks
bobkový list
2 PL
ghee maslo
soľ

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso, prudko opečieme z každej strany. Pridáme mrkvu a petržlen nakrájané na kolieska. Pridáme paradajkový pretlak a 2 dcl vody. Premiešame, pridáme bobkový list a dusíme do mäkka. Ja používam tlakový hrniec a príprava v ňom trvá 90 min.. Ak dusíte v klasickom hrnci, príprava trvá 120 min..

Príloha: Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme do panvice, zalejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 10 min.. Vodu vylejeme, pridáme ghee maslo a na silnom ohni zeleninu opečieme pokiaľ nezačne hnednúť. Na záver zeleninu osolíme podľa chuti. Na tanieri posypeme mixom byliniek.

Môj tip: Zeleninu môžete opiecť s nakrájaným cesnakom, ktorý pridáme zarovno s olejom pred opekaním.

Podobné recepty

Cviklový detoxikačný nápoj

V mojich receptoch často nájdete červenú repu. Ja ju pokladám za slovenskú superpotravinu, ktorá má v zdravom jedálničku nezastupiteľné miesto. Červená repa obsahuje unikátnu kombináciu minerálov...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...