Cestoviny z červenej šošovice s kuracími kúskami a parmezánom

Ak potrebujete rýchle chutné jedlo plné bielkovín, skúste tieto špirálky z červenej šošovice. Na 100 g obsahujú až 23 g bielkovín. Špirály z červenej šošovice chuťovo dokonale nahradia klasické pšeničné cestoviny a telu dodajú približne o 50% viac proteínov a o 30 % menej sacharidov ako klasické cestoviny. V kombinácii s kuracím mäsom vznikne doslova proteínová bomba, ktorá výživovo uspokojí každého športovca. Výborné jedlo na obed, ak vás čaká dlhý a fyzicky náročný deň.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

70 g
cestoviny z červenej šošovice
80 g
kuracie prsia
80 g
cherry rajčiny
50 g
červená paprika
15 g
parmezán
1/2 ks
malá cibuľa
1 PL
olivový olej
sušený cesnak
soľ, čierne korenie

Cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané cherry rajčiny, papriku a dusíme cca 10 min. pod pokrievkou. Zeleninu pred dusením podlejeme trochou vody (max 0,5 dcl). Všetko spolu vymixujeme ponorným mixérom. Kuracie prsia dusíme bez oleja na vode cca 15 min. so soľou. Pre lepšiu chuť ich môžeme dusiť s domácou vegetou (zmiešané sušené kúsky koreňovej zeleniny) alebo s rôznymi sušenými bylinkami. Cestoviny z červenej šošovice varíme s trochou soli do mäkka 6 minút. Cestoviny podávame s omáčkou, kuracími kúskami posypané parmezánom a čerstvým čiernym korením.

Podobné recepty