Cícerové cestoviny s cuketou, paradajkovým dipom a parmezánom

Strukovinové cestoviny sú výborný variant, ak si chcete pripraviť rýchle a zdravé jedlo. Ja viem, že keď prídete domov unavení a hladní z práce, nechce sa vám zrovna hodinu či dve stráviť varením večere alebo prípravou obeda na druhý deň. Spíšte si takéto jednoduché varianty, nakúpte si zásobu surovín, aby ste nejedli dookola to isté a striedajte tak v náročných dňoch takéto zdravé varianty.

Cestoviny zo strukovín v porovnaní s klasickými cestovinami obsahujú na 100 g dvojnásobné množstvo bielkovín a polovičné množstvo sacharidov, čo je ideálny pomer pre vyvážené stravovanie.

15 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

70 g
cícerové cestoviny v suchom stave (ja používam značku Biomila)
1 PL
olivový olej (v očiste tela bez oleja)
70 g
pasírované rajčiny
15 g
parmezán
1 strúčik
cesnak
70 g
cuketa
Soľ, bazalka

Cícerové cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode cca 6 minút. Cesnak opečieme na 1 PL oleja, pridáme pasírované paradajky, cuketu, soľ, podusíme cca 8 minút, vypneme a vymixujeme s bazalkou na hladký dip. Cestoviny podávame s dipom a strúhaným parmezánom.

Očistná fáza: Pripravte omáčku bez oleja. Pasírované paradajky dusíme s cesnakom, cuketou bez oleja.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.