Cestoviny z hnedej ryže s duseným špenátom, rajčinami a feta syrom

Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku prípadne s celiakiou. Na tanieri ich môžeme nahradiť porciou škrobu. Pozor však na množstvo. Ak chcete mať štíhly pás, dajte si malú porciu cestovín a k nim veľkú porciu bielkoviny a veľkú porciu zeleniny. Pozrite pomery živín v recepte dole.

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
cestoviny z hnedej ryže
100 g
feta syr
80 g
čerstvý špenát
2 ks
cherry rajčiny
1 PL
olivový olej
1 lístok
čerstvá bazalka
1 strúčik
cesnak
soľ, čierne korenie

Cestoviny uvaríme v jemne osolenej vode 7 min. (pozor na prevarenie, tieto cestoviny sa rýchlo rozvaria). Na panvici rozohrejeme olej a vložíme špenát s nakrájaným cesnakom. Dusíme cca 10 min.. Keď je špenát mäkký, primiešame nakrájané rajčiny, soľ, čierne korenie a nasekanú bazalku. Na záver pridáme uvarené cestoviny a feta syr. 

Podobné recepty

Raňajkový chlieb sladený banánom a mrkvou

Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb...

Biela fazuľa s restovanou cukinou

Vedeli ste, že strukoviny podporujú chudnutie? Jedným z dôvodov, prečo naši predkovia netrpeli civilizačnými ochoreniami, bolo aj iné zloženie stravy. Mäso jedávali jeden až dva krát do týždňa a...