Cestoviny z hnedej ryže s duseným špenátom, rajčinami a feta syrom

Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku prípadne s celiakiou. Na tanieri ich môžeme nahradiť porciou škrobu. Pozor však na množstvo. Ak chcete mať štíhly pás, dajte si malú porciu cestovín a k nim veľkú porciu bielkoviny a veľkú porciu zeleniny. Pozrite pomery živín v recepte dole.

10 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
cestoviny z hnedej ryže
100 g
feta syr
80 g
čerstvý špenát
2 ks
cherry rajčiny
1 PL
olivový olej
1 lístok
čerstvá bazalka
1 strúčik
cesnak
soľ, čierne korenie

Cestoviny uvaríme v jemne osolenej vode 7 min. (pozor na prevarenie, tieto cestoviny sa rýchlo rozvaria). Na panvici rozohrejeme olej a vložíme špenát s nakrájaným cesnakom. Dusíme cca 10 min.. Keď je špenát mäkký, primiešame nakrájané rajčiny, soľ, čierne korenie a nasekanú bazalku. Na záver pridáme uvarené cestoviny a feta syr.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja. 

Podobné recepty

Tekvica hokaido zapekaná s feta syrom

V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...

Šalát s feta syrom a bylinkami

Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...