Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Ja sa vždy zvlášť teším na raňajky, keď mám pripravený koláč. K nemu si dám 100 g bieleho mandľového jogurtu a kávičku.
Je úžasné, keď si zdravý život ofarbíme a doprajeme si správne varianty voňavých dobrôt.
Nemáme tak pocit, že sa obmedzujeme a máme niečo vyslovene zakázané. Len si zvykneme na iné, výživovo plnohodnotné a pritom rovnako chutné mlsky.
Tento koláč sa dá pripraviť s použitím rôzneho ovocia, jablka, sliviek, malín, čučoriedok a podobne.
Ingrediencie
V miske zmiešame mleté orechy, múku, pomačkaný banán na kašu, prášok do pečiva, med, chia semienka, rastlinné mlieko a kokosový olej. Vznikne husté cesto (konzistencia ako kaša), podľa potreby doplníme mlieko. Hrušky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Formu na koláč potrieme kokosovým olejom, na spodok rozmietnime cesto a na neho poukladáme plátky hrušky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C 25-30 minút do zlata.
1 porcia raňajok: 1/8 koláča + 100 g mandľový jogurt
Podobné recepty
Vždy je dobre mať v zálohe zdravú mlsku, ktorá poteší naše chuťové poháriky a neublíži našej postave. Tieto muffiny robievam na víkend. Ja si dám 2 ks na raňajky a ostatné dojedia deti. Nie je v nich...