Ražné lievance s banánovým tvarohom

Ražná múka je výbornou alternatívou klasickej pšenice. Má nižší obsah lepku a preto ju často znášajú aj ľudia citlivý na túto zložku. Raž má vysoký obsah esenciálnej aminokyseliny lyzín, ktorý telu pomáha bojovať proti vírusom, podporuje tvorbu kolagénu a pomáha pri obnove chrupaviek. 

Môj tip: Ja som sa s ražnou múkou naučila robiť úplne všetko, pečiem z nej chlieb, pečivo, zahusťujem s ňou a teraz prišli na rad aj lievance. Prekvapili ma, aké boli chrumkavé a naozaj by ste nikdy neuhádli, že sú z ražnej múky.

Ja si lievance robím na 2 krát, vydržia v chladničke a ráno iba prihrejem.

10 min. / 30 min. na odležanie cesta
5 min.
2 porcie

Ingrediencie

100 g
ražná múka hladká
5 dcl
mlieko (mandľové/kravské/kokosové/sójové)
1 ks
vajíčko
2 PL
kokosový olej
4 PL
sýtená minerálka (alebo ¼ ČL prášok do pečiva)
200 g
tvaroh
2 ks
zrelý banán

Ražnú múku, mlieko, vajíčko a vanilku vymixujeme na hladký krém a necháme aspoň pol hodinu odstáť. Rozohrejeme panvicu, dáme 1 ČL kokosového oleja a polievkovou lyžicou postupne dávkujeme cesto na panvicu (mne sa zmestia 3-4 lievance naraz). Opečieme ich z každej strany. V miske rozmačkáme banány a zmiešame s tvarohom. Lievance podávame s banánovým tvarohom, môžeme ozdobiť bobuľovým ovocím. 

Podobné recepty

Ovsené lievance bez múky a cukru

Toto sú moje najobľúbenejšie víkendové raňajky. Je to naozajstná pochúťka. Sú sýte, takže sa hodia po športe alebo pred náročným dňom plným pohybu. Verte mi, vôbec mi v nich nechýba múka ani cukor...

Kváskové ovsené lievance

Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...