
No tento recept má úplne dostal. Tyčinky sú neskutočné, chrumkavé a zároveň jemné. Oveľa lepšie ako kupovaná verzia. Sú vyrobené iba z múky, vody, masla, soli a kmínu. Žiadne farbivá a konzervanty...
Krekry sú výborná chrumkavá príloha namiesto chleba. Ja si ich dávam k zelenine a syru, k šalátu alebo k hocičomu. Jedna porcia je 50-60 g. Recept je veľmi jednoduchý, dajú sa pripraviť aj bez kvásku (ak ho nemáte, použijete prášok do pečiva a s cestom pracujete hneď).
Môj tip: Na pár krekrov som dala strúhaný syr a sú výborné. Nemusíte sa báť ich pripraviť ako pochúťku k vínu alebo k večernému posedeniu bez výčitiek.
Kvások zmiešame so 75 g ražnej múka a 100 ml vlažnej vody. Necháme 12 hodín stáť. Zavrieme tak, aby prúdil vzduch.
Za 12 hodín: Primiešame 200 g jemných ovsených vločiek a 100 ml vlažnej vody, 1 ČL soli a 4 ČL ľanových semiačok, pomiešame, prikryjeme utierkou a necháme 2 hodiny pracovať.
Po ďalších 2 hodinách: Na pomúčenej doske vypracujeme cesto do tvaru valca. Potrieme ho vaječných bielkom, posypeme hrubou soľou a ľanovými semiačkami. Nožíkom nakrájame na kocky/obdĺžniky/tyčinky, ktoré ukladáme na papier na pečenie. Pečieme na 250 C 15-18 minút do zlata.
Príležitostne môžeme posypať strúhaným syrom na posledných 5 minút pečenia.
No tento recept má úplne dostal. Tyčinky sú neskutočné, chrumkavé a zároveň jemné. Oveľa lepšie ako kupovaná verzia. Sú vyrobené iba z múky, vody, masla, soli a kmínu. Žiadne farbivá a konzervanty...
Slané chrumkavé koláčiky sú výborná vec, keď potrebujeme niečo malé na zahryznutie pre nás alebo návštevu. Keď ustriehneme množstvo, nemusíme sa báť priberania. Hlavnými surovinami sú ovsené vločky a...