Slané ovsené koláčiky so sezamom pre každú príležitosť

Slané chrumkavé koláčiky sú výborná vec, keď potrebujeme niečo malé na zahryznutie pre nás alebo návštevu. Keď ustriehneme množstvo, nemusíme sa báť priberania. Hlavnými surovinami sú ovsené vločky a sezam. Výroba je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla.

Tieto slané chrumkavé koláčiky sa hodia aj ako príloha k šalátu namiesto plátku chleba. Jedna porcia je 50 g. 

10 min.
20-25 min.
20-25 ks

Ingrediencie

150 g
ovsená múka (pomleté ovsené vločky)
20 g
sezam
1 ČL
soľ
2 PL
olivový olej
1 ks
vaječné bielko
100 ml
voda
tekvicové semiačka, mandle, hrubozrnná soľ (na ozdobu)

Vo väčšej nádobe zmiešame ovsenú múku, sezam, soľ, olej a vodu. Dobre premiešame, vznikne husté cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na pár hodín do chladničky (alebo na 30 minút do mrazničky). Dosku posypeme ovsenou múkou, cesto vyvaľkáme na cca 0,8 mm a nožom vykrajujeme malé štvorce, ktoré ukladáme na plech na papier na pečenie. Koláčiky potrieme vaječným bielkom. Zdobíme striedavo tekvicovými semiačkami, mandľami a hrubozrnnou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 20-25 min. do zlata.

Podobné recepty