Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...
Tento koláč úžasne vyzerá a ešte lepšie chutí. Ja ho pripravujem zo surovín bez lepku a laktózy, dá sa samozrejme pripraviť aj z klasických surovín.
Každý, kto ho zatiaľ ochutnal sa do neho zamiloval. Hlavnými surovinami sú lieskové orechy a čokoláda 70% kakaa.
Nie je to zákusok na každý deň, ale ak chcete na výnimočnú príležitosť pripraviť niečo výborné z poctivých zdravších surovín, je to určite dobrý tip.
Ak si však z chuti dáte 1 porciu, určite neublíži vašej postave.
Ingrediencie
Cesto: V mise zmiešame suroviny na cesto: orechy, ovsené vločky, trstinový cukor, prášok do pečiva, 2 vajíčka, roztopený kokosový olej, rozmačkané 2 banány a rastlinné mlieko. Vznikne husté cesto, ktoré vylejeme na plech (plech vymastíme kokosovým olejom alebo vystelieme papierom na pečenie). Rúru vyhrejeme na 180 C, cesto pečieme cca 40-45 min. do zlata. Necháme ho vychladnúť, zatiaľ pripravíme krém.
Krém: 3 žĺtka dáme do hrnca, pridáme 50 g trstinového cukru a za stáleho miešania metličkou na ohni pripravíme penu, ktorú necháme vychladnúť. Penu preložíme do robota a postupne vmiešame maslo (roztopené na izbovú teplotu), roztopenú čokoládu 100 g, 150 g mletých orechov a kakao. Krém dáme na 2 hod. do chladničky alebo na 30 min. do mrazničky.
Zdobenie: Na vychladnuté cesto natrieme marhuľový džem a na neho rovnomerne rozotrieme krém. Vrch koláča potrieme roztopenou čokoládou. Koláč posypeme podrvenými lieskovými orechami, necháme ho dobre vychladnúť (ideálne cez noc) a podávame.
Podobné recepty
Určite poznáte klasický kokosový koláč. Chutí výborne, len v klasickom prevedení je v ňom toľko cukru, múky a masla, že z neho robí doslova kalorickú „bombu“. Ja som sa pohrala so surovinami a...