Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. 

Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej rodinke.

20 min.
15 min.
4 porcie (8 ks)

Ingrediencie

500 g
morčacieho mäsa (môže byť aj hovädzie alebo kuracie)
1 PL
dijonská horčica
1/2 ČL
soľ
pažitka, bazalka (najlepšie čerstvé)
bio horčica
soľ, čierne korenie
1 ks
cibuľa
130 g/1 porcia
hlávkový šalát
1 PL
olej na šalát
1 PL
umeocot (balsamico alebo citrónová šťava)

Morčacie mäso pomelieme, zmiešame s bylinkami, pridáme 1 PL horčice, osolíme a okoreníme. Masu necháme odstáť 1-2 hodiny v chladničke. Vypracujeme placky a opečieme na grilovacej panvici. Ražný chlieb potrieme horčicou, dáme cibuľu, šalát a mäsovú placku.

Ako prílohu si pripravíme šalát s 1 PL olivového oleja a 1 PL umeoctu.

 

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Tvarohové muffiny so slivkovým dipom

Úžasnou odmenou pre mňa aj moje deti sú tieto tvarohové muffiny. Príprava je veľmi jednoduchá, trvá približne 10 min. a upečené sú za 30 min. Takže ani veľa práce s nimi nie je. Vhodné sú ako dezert...