Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. 

Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej rodinke.

20 min.
15 min.
4 porcie (8 ks)

Ingrediencie

500 g
morčacieho mäsa (môže byť aj hovädzie alebo kuracie)
1 PL
dijonská horčica
1/2 ČL
soľ
pažitka, bazalka (najlepšie čerstvé)
bio horčica
soľ, čierne korenie
1 ks
cibuľa
130 g/1 porcia
hlávkový šalát
1 PL
olej na šalát
1 PL
umeocot (balsamico alebo citrónová šťava)

Morčacie mäso pomelieme, zmiešame s bylinkami, pridáme 1 PL horčice, osolíme a okoreníme. Masu necháme odstáť 1-2 hodiny v chladničke. Vypracujeme placky a opečieme na grilovacej panvici. Ražný chlieb potrieme horčicou, dáme cibuľu, šalát a mäsovú placku.

Ako prílohu si pripravíme šalát s 1 PL olivového oleja a 1 PL umeoctu.

 

Podobné recepty

Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...