Bezlepkové tekvicové brownies

Tekvica hokkaido je jednoznačne jedna z mojich najobľúbenejších surovín.

Má výbornú plnú maslovú chuť. Je úžasná len tak opečená ako príloha k syru, mäsu, milujem tekvicovú polievku a ešte o sladké čokoládové brownies je top chuťový zážitok.

Na tento koláčik nedám dopustiť. Milujem čokoládu a preto sa vždy na neho výnimočne teším.

Dnes som pre vás pripravila variant bez lepku, laktózy a vajec.

15 min.
60 min.
12 porcií (forma na koláč s priemerom 26 cm)

Ingrediencie

300 g
tekvica hokkaido
200 g
vlašské orechy
100 g
pohánkova múka
200 g
tmavá čokoláda 70% kakaa
15 g
kakao
12 g
prášok do pečiva (bezfosfátový)
50 g
trstinový alebo kokosový cukor
100 ml
rastlinné mlieko (mandľové alebo sójové alebo kokosové)
50 g
kokosový olej
70 g
vlašské orechy (na ozdobu)

Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochou vody a uvaríme do mäkka. Po uvarení podľa potreby vodu zlejeme a tekvicu vymixujeme na pyré, ktoré necháme vychladnúť. 100 g čokolády roztopíme nad parou a 100 g nakrájame na malé kúsky. Všetky suché suroviny vrátane 100 g nakrájanej čokolády spolu zmiešame vo veľkej mise. Primiešame roztopenú čokoládu, tekvicové pyré, mlieko a dobre premiešame. Formu vymastíme kokosovým olejom, vylejeme do nej cesto, ktoré ozdobíme celými orechmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 35 min.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...