Červená šošovica s fazuľovými luskami

Ak sa chcete stravovať vyvážene, nezabúdajte na strukoviny. Strukoviny sú významným zdrojom rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, zinku, horčíka a železa. Ak sa bojíte nafukovania alebo nemáte čas na namáčanie a dlhé varenie, pripravte si červenú šošovicu. Pripravíte si ju veľmi rýchlo, nenafukuje a netreba ju vopred namáčať. 

Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa škroby obsiahnuté v strukovinách trávia pomaly a tak nezapríčinia zvýšenie krvného cukru. Preto sú vhodnou potravinou pre diabetikov, pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.

15 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

80 g
červená šošovica (v suchom stave)
120 g
fazuľové lusky
35 g
ražné cestoviny
1 PL
sójová smotana
1/2 ČL
kari korenie
3 lístky
čerstvá bazalka
soľ

Červenú šošovicu dájte variť s 1,5 násobnom množstve jemne osolenej vody. Ak máte polenú, stačí variť 6 min. Ak máte celú, varte 12-15 min. Cestoviny uvarte do mäkka (špirálky trvajú 6 min.). Na panvicu dajte fazuľové lusky, pridajte trochu vody a soli a pod pokrievkou poduste 10 min. Keď je šošovica uvarená, vylejte prebytočnú vodu, pridajte 1PL sójovej smotany, kari korenie, nakrájanú bazalku a premiešajte aj s cestovinami. Servírujte s fazuľovými luskami. 

Podobné recepty

Šalát s feta syrom a bylinkami

Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...

Tofu kocky s kyslou kapustou

Takéto ľahké a pritom výživné jedlá je teraz presne to, čo naše telo po sviatkoch potrebuje. Odľahčime náš žalúdok a trávenie rastlinnými bielkovinami kombinovanými s vitamínovou bombou, akou je...