Červená šošovica s fazuľovými luskami

Ak sa chcete stravovať vyvážene, nezabúdajte na strukoviny. Strukoviny sú významným zdrojom rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, zinku, horčíka a železa. Ak sa bojíte nafukovania alebo nemáte čas na namáčanie a dlhé varenie, pripravte si červenú šošovicu. Pripravíte si ju veľmi rýchlo, nenafukuje a netreba ju vopred namáčať. 

Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa škroby obsiahnuté v strukovinách trávia pomaly a tak nezapríčinia zvýšenie krvného cukru. Preto sú vhodnou potravinou pre diabetikov, pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.

15 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

80 g
červená šošovica (v suchom stave)
120 g
fazuľové lusky
35 g
ražné cestoviny
1 PL
sójová smotana
1/2 ČL
kari korenie
3 lístky
čerstvá bazalka
soľ

Červenú šošovicu dájte variť s 1,5 násobnom množstve jemne osolenej vody. Ak máte polenú, stačí variť 6 min. Ak máte celú, varte 12-15 min. Cestoviny uvarte do mäkka (špirálky trvajú 6 min.). Na panvicu dajte fazuľové lusky, pridajte trochu vody a soli a pod pokrievkou poduste 10 min. Keď je šošovica uvarená, vylejte prebytočnú vodu, pridajte 1PL sójovej smotany, kari korenie, nakrájanú bazalku a premiešajte aj s cestovinami. Servírujte s fazuľovými luskami. 

Podobné recepty