
Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku...
Vajíčka patria k bielkovanám s navyššom biologickou hodnotou, preto jednoznačne patria k zdravému vyváženému stravovaniu. Naše telo ich dokáže využiť na 100%. Obsahujú všetkých 8 esenciálnych aminokyselín.
Avšak nezabudnite na hlavné pravidlo a nekombinujte ich s inou bielkovinou na tanieri.
Fazuľové lusky naparíme alebo podusíme na troche vody 10 min. Vajíčka uvaríme na tvrdo. V miske rozmiešame olivový olej, horčicu a soľ. Omáčkou polejeme lusky a podávame s uvareným vajíčkom. Ako prílohu použijeme ražné hrianky.
Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku...
Ak sa chcete stravovať vyvážene, nezabúdajte na strukoviny. Strukoviny sú významným zdrojom rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, zinku, horčíka a železa. Ak sa...