Omáčka z fazuľových luskou bez múky

Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku pomenila, vyhodila som múku a smotanu. Viac som sa zamerala na surovinu,  ktorú dochucujem bylinkami, koreninami a citrónovou šťavou. Keď časť omáčky vymixujem a primiešam k dusenej zelenine, dosiahnem jemnú omáčkovú konzistenciu.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
fazuľové lusky
1 ČL
citrónová šťava alebo umeocot
1 ČL
kôpor (čerstvý/mrazený)
2 ks
vajíčko
1/4 ČL
soľ
1 PL
olej (olivový/repkový/slnečnicový)

Fazuľové lusky podusíme na vode s 1 PL oleja a soľou. Dusíme cca 15 min pokiaľ nezmäknú. Primiešame kôpor a citrón (prípadne umeocot). Časť luskom vymixujeme na hladký krém a primiešame k celým luskom. Vajíčka uvaríme na tvrdo alebo ako volské oko a podávame.

Podobné recepty

Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...