Omáčka z fazuľových luskou bez múky

Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku pomenila, vyhodila som múku a smotanu. Viac som sa zamerala na surovinu,  ktorú dochucujem bylinkami, koreninami a citrónovou šťavou. Keď časť omáčky vymixujem a primiešam k dusenej zelenine, dosiahnem jemnú omáčkovú konzistenciu.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
fazuľové lusky
1 ČL
citrónová šťava alebo umeocot
1 ČL
kôpor (čerstvý/mrazený)
2 ks
vajíčko
1/4 ČL
soľ
1 PL
olej (olivový/repkový/slnečnicový)

Fazuľové lusky podusíme na vode s 1 PL oleja a soľou. Dusíme cca 15 min pokiaľ nezmäknú. Primiešame kôpor a citrón (prípadne umeocot). Časť luskom vymixujeme na hladký krém a primiešame k celým luskom. Vajíčka uvaríme na tvrdo alebo ako volské oko a podávame.

Podobné recepty

Mrkvičkové tiramisu

Tiramisu zo syru ricotta a jogurtu je recept pre každého kuchára. Do výroby môžete zaradiť aj deti, aspoň sa budú viac tešiť na výsledok svojej práce. Zdobenie nechám na vás. Ja som vyrobila mrkvičky...

Marhuľové nanuky bez výčitky

100% ovocie, bez cukru, obohatené s vitamínom C Zmrzlina je pre mňa symbol leta. Nebudem klamať a priznám sa, že občas zhreším a idem s rodinou na klasickú zmrzlinu do mesta. Avšak, čo keď mám aj...