Vajíčka so špenátom

Môj tip na rýchle, zdravé a jednoduché raňajky. O vaječnom žĺtku sa veľa hovorí v súvislosti s cholesterolom. Pri rozumnej kombinácii, čo je maximálne 8 vajec týždenne sa ho však nemusíme báť. Vaječný žĺtok je pre naše zdravie hodnotný vďaka vysokému obsahu vápnika a železa. Okrem toho vajíčka obsahujú vitamín A, vitamín E, vitamín B12 a kyselinu listovú. Jedno stredné vajíčko nám dodá cca 6 g hodnotných bielkovín. Vajíčka majú vysoký index nasýtenia, preto majú aj pri redukcii hmotnosti v našom jedálničku svoje čestné miesto.  

Môj tip: Vyskúšajte kombináciu zeleniny a klasickej praženice. Vznikne naozaj chutné a výživovo hodnotné jedlo nielen na raňajky.

10 min.
1 porcia

Ingrediencie

2 ks
vajíčka
100 g
špenát
1/4 ks
cibuľa/cibuľka
1 PL
olej/ghee maslo
Petržlenová vňať
Soľ

Cibuľu/cibuľku opečieme na oleji, pridáme špenát a podusíme pár minút. Vajíčka si v pohári rozmiešame so soľou a nalejeme ho na dusený špenát. Praženicu posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s ražným chlebom.

Podobné recepty

Volské oko v avokáde

Kombinácia vajíčka a avokáda je výborné jedlo plné zdravých tukov a bielkovín. Metabolic balance® je systém stravovania, ktorý okrem výberu správnych surovín odporúča strážiť si aj veľkosť porcie. Aj...