Volské oko v avokáde

Kombinácia vajíčka a avokáda je výborné jedlo plné zdravých tukov a bielkovín. Metabolic balance® je systém stravovania, ktorý okrem výberu správnych surovín odporúča strážiť si aj veľkosť porcie. Aj keď zdravými, ale veľkými porciami zaťažujeme žalúdok a tráviaci systém, ktorý potom nedokáže efektívne fungovať a spracovávať živiny. Ak ste aktívny, športujete a potrebujete prijať viac kalórií, vyberajte si výživnejšie suroviny. Nepotrebujete tak zjesť kvantum jedla, ale stačí vám bežná porcia. 

Môj tip: V dňoch, keď ma čaká väčší výdaj energie, idem na túru alebo na bicykel, zvyknem si pripraviť takéto silné raňajky. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj kuchár začiatočník.   

10 min.
15 min.
1 ks

Ingrediencie

1 ks
avokádo
2 ks
vajcia
50 g
ražná bageta/ražný chlieb
soľ, korenie, provensálske bylinky, bazalka
jedlé kvety (na ozdobu)

Avokádo prekrojíme na 2 polovice. Vydlabeme časť dužiny, ktorú neskôr použijeme ako maslo na bagetu. Rúru rozohreme na 180C obojstranné pečenie. Na plech si pripravíme papier na pečenie. Položíme na neho rozpolené avokádo, do ktorého vylejeme rozbité vajce, do každej polky jedno. Pečieme 15 min. Na posledných 5 minút som si do rúry vložila aj rozkrájanú bagetku, aby bola chrumkavá. Po 15 minútach avokádo vyberieme ochutíme soľou, korením a bylinkami. Bagetu potrieme zvyšných avokádom a podávame ako prílohu.

Podobné recepty

Veľkonočná vajíčková nátierka

Na veľkonočný stôl sa výborne hodia nátierky rôzneho druhu. Vajíčko a mrkva sú pre mňa symbolom Veľkej noci. Spojením týchto surovín vznikla chutná nátierka, ktorú si môžeme dopriať bez výčitiek. Ja...