Chrumkavý šalát s kuracími rezancami v kari marináde

Hlavná zložka kari korenia je kurkuma, ktorá vo výraznej miere podporuje detoxikáciu a zdravú činnosť tráviaceho traktu. Spolu so zázvorom sú výbornými antioxidantmi. V indickej medicíne sa kurkuma používa ako liek proti zápalom a na liečenie všetkých kožných a žalúdočných ochorení. Petržlenová vňať spolu s citrónovou šťavou podporia očistu tela a nadopujú nás vitamínmi a minerálmi potrebnými pre zvýšenie imunity.

15 min. + 30 min. na odstátie
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

60 g
zelený šalát mix (ja používam čakanku, ľadový šalát, špenát)
50 g
šalátová uhorka
20 g
červená paprika
130 g
kuracie prsia
1 PL
citrónová šťava
1 ČL
olivový olej
Čerstvá petržlenová vňať
soľ
1/2 ČL
kari korenie (marináda)
1 ČL
olivový olej (marináda)
1 ČL
citrónová šťava (marináda)
1/2 ČL
strúhaný zázvor (marináda)
soľ

Šalát umyjeme, vysušíme, zmiešame s citrónovou šťavou, olejom, nasekanou petržlenovou vňaťou a soľou. Kuracie prsia nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu, premiešame ju s mäsom a necháme odpočívať cca 30 min. Prsia opečieme na panvici  a podávame so šalátom. 

Môt tip: Podávame s opečeným ražným chlebom s tekvicovými semiačkami.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...