Čokoládové cookies z hnedej fazule

Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť, vymixovaním a zmiešaním s ostatnými surovinami sa zmení na sladký čokoládový krém. Vyskúšajte si pripraviť takéto netradičné keksíky ku kávičke a uvidíte, že si ich zamilujete.

15 min.
25 - 30 min.
20 - 25 ks

Ingrediencie

250 g
hnedá fazuľa (vo varenom stave), 120 g v suchom stave
100 g
ovsená múka alebo mleté ovsené vločky
1 ks
banán
40 g
agáve sirup/med
50 g
posekané orechy (kešu, pekanové, vlašské)
50 g
horká čokoláda 75 a viac % kakaa
7 g
prášok do pečiva (ja používam bezfosfátový)
20 g
kakao
20 - 25 ks
polovičky orechov na ozdobu (ja som použila pekanové)

Fazuľu namočíme na 12 hodín a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť, vymixujeme ponorným mixérom s banánom a agávových sirupom na kašu. Primiešame ovsenú múku, prášok do pečiva, kakao, posekané orechy a horkú čokoládu pokrájanú na malé kocky. Z hmoty lyžicou tvarujeme malé cookies na papieri na pečenie. Ozdobíme ich peknými polovičkami ľubovoľných orechov a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 25-30 min.

Podobné recepty

Čokoládový koláč z červenej fazule

Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...