Cuketové rizoto s grilovanými kuracími kúskami

Rizotá sú veľmi dobrou obmenou a spestrením zdravého jedálnička. Aby som dosiahla vyváženosť, použijem iba malú porciu ryže a doplní ju strúhanou cuketou.

Z ryže a cukety si pripravím krémové rizoto s typickou chuťou, preto do neho na konci primiešam trochu masla, sójovej smotany a parmezánu.

Buď jem rizoto iba tak bez ničoho na večeru alebo na vrch poukladám grilované kuracie prsia prípadne mozzarelu.

Recept na na 1 porciu, aj keď ja ho zväčša robievať vo väčšom množstve.

30 min.
30 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
kuracie prsia (môžu byť aj morčacie)
150 g
cuketa
50 g
ryža arborio
1 PL
maslo (môže byť bezlaktózové)
1 PL
strúhaný parmezán
1 PL
sójová smotana
1 PL
olivový olej
soľ, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať

Ryžu umyjeme a dáme do hrnca (ja používam teflónový hrniec alebo hlbokú panvicu, aby sa rizoto neprilepilo). Zalejeme 1 dcl vody, privedieme k varu, pridáme postrúhanú cuketu (môže byť aj so šupkou) a dusíme, priebežne miešame. Po cca 15 min. pridáme maslo a varíme ďalej pokiaľ ryža nevsiakne väčšinu vody. Približne po 30 min. je ryža mäkká, stiahneme ju z ohňa. Pridáme sójovú smotanu a strúhaný parmezán, dobre premiešame a podľa chuti dosolíme. Hrniec zakryjeme a rizoto necháme cca 30 min. oddychovať a vsiaknuť chute a prebytočnú šťavu. Zatiaľ si pripravíme kuroacie prsia. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme do zlata na olivovom oleji na grilovacej panvici. Grilované prsia podávame na rizote, poprášime čerstvým korením a petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...