Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje...
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.
Ingrediencie
Divokú ryžu uvaríme v zeleninovom vývare (prípadne vo vode), vodu jemne osolíme a pridáme bylinky.
Zoberieme panvicu a na olivovom oleji opražíme nakrájanú mladú cibuľku. Následne pridáme na panvicu najemno nakrájanú hlivu ústricovú, ružičkový kel, brokolicu a mrkvu (môže byť aj postrúhaná). Zeleninu podusíme približne 30 minút tak aby bola chrumkavá, nie rozvarená. Jemne ju posolíme a pridáme pretlačení cesnak. Nakoniec primiešame sójovú smotany a uvarenú ryžu. Všetko spolu premiešame. Na tanieri ozdobíme parmezánom, posekanou pažitkou a petržlenovou vňaťou.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...