Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah  polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.

15 min.
15 min.
2 porcie

Ingrediencie

250 g
hliva ustricová
180 g
šampióny
1 ks
červená cibuľa
2 PL
sójová smotana
1 ČL
kari korenie
1/2 ČL
soľ
2 PL
olej (olivový, slnečnicový alebo ghee maslo)
štipka
čierne korenie

štipka
chilli

Hlivu a šampióny nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme hlivu a šampióny, soľ a korenie, dusíme cca 15 min pokiaľ sa nevyparí voda a nezhnednú. Na záver pridáme 2 PL sójovej smotany, kari korenie a chilli podľa chuti (ostré alebo jemné). 

 

Podobné recepty

Morčacie mäso s mrkvovými tyčinkami

Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...