Hliva ustricová s mrkvou a ražnou cestovinou

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah  polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.

Priznám sa, že hliva ustricová bola pre mňa veľkým prekvapením. Prvý krát som ju išla pripravovať z nedôverou, že mi nebude chutiť. Dôležité je ju správne dochutiť. Ja som si obľúbila prísadu kari korenie, ktorá mi k hlive chuťovo zapadá.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
hliva ustricová
50 g
šampióny
50 g
mrkva (stredná veľkosť)
20 g
cibuľa (biela)
soľ, čierne korenie, kari korenie, chili podľa chuti
1 PL
olej/ ghee maslo
35 g
ražná cestovina (v surovom stave) - príloha

Šampióny, hlivu, mrkvu a cibuľu nakrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu, vložíme všetky suroviny a opekáme cca 10-15 minút do zlata. Na záver pridáme soľ a ľubovolné koreniny a bylinky. Podávame s ražným chlebom s ražnou cestovinou.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov,...

Hlivový krém

Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...