Hliva ustricová s mrkvou a ražnou cestovinou

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah  polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.

Priznám sa, že hliva ustricová bola pre mňa veľkým prekvapením. Prvý krát som ju išla pripravovať z nedôverou, že mi nebude chutiť. Dôležité je ju správne dochutiť. Ja som si obľúbila prísadu kari korenie, ktorá mi k hlive chuťovo zapadá.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

120 g
hliva ustricová
50 g
šampióny
50 g
mrkva (stredná veľkosť)
20 g
cibuľa (biela)
soľ, čierne korenie, kari korenie, chili podľa chuti
1 PL
1 PL olej/ghee maslo
35 g
ražná cestovina (v surovom stave) - príloha

Šampióny, hlivu, mrkvu a cibuľu nakrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu, vložíme všetky suroviny a opekáme cca 10-15 minút do zlata. Na záver pridáme soľ a ľubovolné koreniny a bylinky. Podávame s ražným chlebom s ražnou cestovinou.

Podobné recepty

Maliny so šľahačkou

Šľahačka obsahuje 33% tuku a tuk je ideálna kombinácia s ovocím. Znižuje jeho glykemickú záťaž. Urobte si domácu šľahačku. Ručným mixérom je to raz dva hotové. Prosím, nekupujte sprejové varianty...