Hlivový krém

Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina pri chudnutí. Obsahuje vysokú dávku bielkovín a vlákniny a pritom má málo kalórií.

V lekárňach nájdeme hlivu ustricovú aj v tabletkovej forme, avšak tie sa účinkami na naše telo čerstvo pozbieranej určite nevyrovnajú. 

Z hlivy sa dá pripraviť množstvo voňavých chutných receptov, ktoré zahrejú vaše telo počas chladných zimných dní.

15 min.
30 min.
4-5 porcií

Ingrediencie

500 g
hliva ustricová
50 g
sušené hríby (dubáky, šampióny)
500 g
cibuľa, petržlen, batát, zeler
3 PL
olivový olej
3 PL
sójová smotana
3 PL
citrónová šťava
bobkový list, majoránka
soľ, čierne korenie, chilli (podľa chuti)

Hlivu a zeleninu nakrájame. Cibuľu opečieme na oleji. Vložíme hlivu a všetku nakrájanú zeleninu, zalejeme 1,5 l vody, pridáme bokový list, majoránku a varíme cca 30 min. Po uvarení vyhodíme bobkový list, pridáme sójovú smotanu, citrónovú šťavu a vymixujeme na krém. Ochutíme soľou, čierne korenie a chilli podľa chuti.

Podobné recepty

Hustá hubová polievka

Máme tu jeseň a zároveň ideálny čas na zber húb. Aj keď nepatríte k vášnivým hubárom, vyhľadajte overený zdroj a uvarte si chutné a výživné jedlá s vôňou jesene. Je známe, že huby sú ťažké na žalúdok...

Hubový tatarák

Jeseň prináša do našej kuchyne ďalšiu úžasnú surovinu. Huby si vhodnou potravinou ako pri redukcii, tak pri udržiavaní hmotnosti. Dajú nášmu telu veľa výživy za málo kalóriíJMajú vysoký podiel vody,...