Hlivový guláš

Hliva ustricová patrí k mojim top zdravým potravinám. Obsahuje betaglukán, teda polysacharid, ktorý pomáha posilniť našu imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. V lekárni nájdete doplnky výživy s obsahom sušenej hlivy ustricovej, avšak prečo si nepripraviť jedlo z čerstvej potraviny. Hliva má úžasnú hríbovú chuť a vôňu a v kuchyni sa z nej dá vyčarovať naozaj množstvo výnimočných jedál.

Recepty a inšpirácie, čo všetko sa dá z hlivy pripraviť nájdete na mojej stránke. 

Môj dnešný tip: Pripravte si guláš trochu netradične z hlivy a šampiónov.

15 min.
30 min.
2 porcie

Ingrediencie

250 g
hliva ustricová
250 g
šampióny
1 ks
cibuľa
1 ČL
údená paprika
1 ČL
majoránka
1 ks
bobkový list
2 PL
olivový olej
1 PL
čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Soľ, čierne korenie

Hlivu, šampióny a cibuľu nakrájame. Olivový olej rozohrejeme, opečieme cibuľu, pridáme hlivu, šampióny a chvíľu opekáme pokiaľ hríby pustia šťavu. Pridáme 2 dcl vody, bobkový list, majoránku, údenú papriku, soľ, korenie, privedieme do varu a na miernom ohni varíme cca 30 min. do mäkka. Podávame ozdobené s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Hustá hubová polievka

Máme tu jeseň a zároveň ideálny čas na zber húb. Aj keď nepatríte k vášnivým hubárom, vyhľadajte overený zdroj a uvarte si chutné a výživné jedlá s vôňou jesene. Je známe, že huby sú ťažké na žalúdok...

Hlivový krém

Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina...