Fašírky z hlivy so zeleninovým dipom

Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje veľa vlákniny, minerálov, vitamínov a stopových prvkov potrebných pre naše zdravé každodenné fungovanie.

20 min.
30 min.
2 porcie

Ingrediencie

250 g
hliva ustricová (fašírky)
1/2 ks
cibuľa (fašírky)
1 ks
vajíčko (fašírky)
50 g
ovsené vločky (mleté) (fašírky)
2 ČL
horčica (fašírky)
Soľ, čierne korenie (fašírky)
1 ks
mrkva (zeleninový dip)
1 ks
petržlen (zeleninový dip)
1/2 ks
cibuľa (zeleninový dip)
200 g
pasírované paradajky (zeleninový dip)
1 strúčik
cesnak (zeleninový dip)
1 PL
olej (zeleninový dip)
Soľ, oregano (zeleninový dip)

Príprava fašírky:

Hlivu a cibuľu nakrájame, opečieme na oleji do zlata a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu, pomleté ovsené vločky, vajíčko, soľ, korenie a pomixujeme ponorným mixérom na hustú kašu. Vypracujeme fašírky, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.

Príprava zeleninový dip:

Nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, pasírované paradajky, trochu vody, soľ, oregano a všetko spolu dusíme 15 min. na miernom ohni. Vymixujeme na hustú kašu a podávame s fašírkami.

 

Podobné recepty

Hliva ustricová na kari

Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov,...