Dip z červenej papriky

Mám rada recepty, ktoré môžem použiť na viac spôsobov. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako zeleninovú prílohu k mäsu alebo syrom, ako omáčku na strukovinové cestoviny a k večernému posedeniu sa výborne hodí so zeleninovými tyčinkami. 

Variant s proteínom: Ak chceme z dipu urobiť vyvážené jedlo, môžeme ho doplniť o neochutený proteín. Mojím obľúbeným je Protein Blend Wellness by Oriflame.

10 min.
20 min.
6 - 8 porcií

Ingrediencie

5 ks
červená paprika
3 strúčiky
cesnak
2 PL
olivový olej
soľ, korenie, ľubovoľné bylinky
2 PL
ľubovoľné - neochutený proteín - môj obľúbený je Protein Blend Wellness by Oriflame

Papriku očistíme a rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme cca 20 minút pokiaľ začne paprika hnednúť na okrajoch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom s cesnakom, soľou, ľubovoľnými bylinkami a s olivovým olejom. Podávame na rôzne spôsoby.

Podobné recepty

Cottage dip s avokádom

Cottage syr je taktiež výbornou variantou bielkoviny. Patrí k syrom s prirodzene nízkym obsahom tuku, preto sa zaraďuje pri redukcii hmotnosti hneď od začiatku. Má vysoký obsah bielkovín a nízky...