Edamame s arašidovou omáčkou

Edamame sú nezrelé sójové bôby, ktoré sú výbornou náhradou živočíšnych bielkovín.

Obsahujú vysoký obsah bielkovín, majú nízky obsah tuku a sacharidov.

Obsahujú antioxidanty a sú bohatým zdrojom vlákniny.  Takže, ak dbáme o svoje zdravie a krivky, sú vhodnou potravinou.

Sú vhodné pri nízkosacharidovom stravovaní, pri cukrovke, na reguláciu cholesterolu a upravenie lipidového profilu.

Ja mám edamame veľmi rada. Sú veľmi chutné a naozaj veľmi jednoduché na prípravu. Ja pri kombináciách veľmi nevymýšľam, mám rada jednoduchosť, ako pri tomto recepte.

15 min.
15 - 20 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
edamame mrazené
150 g
cuketa, baby mrkva
50 g
farebná ryža v suchom stave
0,5 dcl
kokosová smotana (v kroku očista tela vynechajte)
1 ČL
arašidové maslo (v kroku očista tela vynechajte)

Mrazené edamame pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a na panvici opečenie. Sú predvarené, preto netreba dlhú prípravu. Teplom sa rozmrazia a potom opečú do zlata. Baby mrkvu a cuketu podusíme rovnako ako edamame. Ryžu uvaríme podľa typu, aký pripravujeme. Kokosovú smotanu vymixujeme s rašidovým maslom a soľou na krém, ktorým polejeme edamame už na tanieri. Na dochutenie sa hodí čerstvý koriander alebo petržlenová vňať.

POZNÁMKA v kroku očista tela vynechajte omáčku zo sójovej smotany a arašidov.

 

Podobné recepty

Sójové klíčky s teplou zeleninou

Prečo jesť naklíčené zrná? V naklíčených zrnách je mnohonásobne viac výživných látok, enzýmov a vitamínov ako v celom zrne. Klíčenie naštartuje v zrne chemické reakcie, ktoré aktivujú enzýmy. Tie...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...