Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...
Hovädzie mäso patrí medzi biologicky najhodnotnejšie bielkoviny.
Biologická hodnota charakterizuje koľko telu vlastnej bielkoviny dokáže telo vytvoriť z prijatej potravinovej bielkoviny.
Takže určuje využiteľnosť daného druhu bielkoviny. Na to, aby naše telo budovalo a udržovalo svalovú hmotu, potrebuje práve biologicky hodnotné bielkoviny.
A to je aj základ pre jedálniček na úspešné chudnutie.
Ingrediencie
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky (kocky, rezance). Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji do zlata. K cibuli pridáme pasírované paradajky a vymixujeme na hladkú omáčku. Do omáčky pridáme mäso, privedieme k varu a na miernom ohni dusíme cca 2 hodiny do mäkka. Robíme to tak kvôli tomu, aby v jedle neostali kúsky cibule, niekomu to môže vadiť, hlavne deťom. Soľ a korenie pridáme k mäsu, keď je uvarené. Mrazenú zeleninu zalejeme horúcou vodou (z varnej kanvice) a necháme podľa druhu a veľkosti zeleniny zmäknúť. Môže to byť od 5 do 10 min. Vodu vylejeme, zeleninu jemne osolíme a podávame s mäsom.
Odporúčaný dezert po jedle: zelené jablko alebo iný druh ovocia
Podobné recepty
Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a...