Môžem jesť cestoviny pri chudnutí? Dobrá správa je, že áno. Cestoviny zo strukovín si môžete dať bez výčitiek. Ja používam bio cestoviny značky felicia, tie sú najchutnejšie, lepšie som zatiaľ nemala...
Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a minerálov. Kel vyživuje a regeneruje svaly, preto je výborný pomocník pri budovaní svalovej hmoty. Kel obsahuje najviac vitamínu K zo všetkých druhov zeleniny. Vitamín K pomáha ako prevencia proti osteoporóze a kardiovaskulárnym ochoreniam.
Môj dnešný recept je úplná slovenská klasika. Nie je na ňom nič výnimočné, ale je dobré vidieť, že aj klasické jedlá sa dajú zaradiť do zdravého jedálnička. Samozrejme, ak si k nim nedáme poriadnu múčnu prílohu.
Ingrediencie
Hovädzie mäso dobre umyte a nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Do hrnca/hlbokej panvice dajte 3PL olivového oleja, na ktorom krátko orestujte plátky mäsa. Cibuľu očistite a rozkrájajte na veľké mesiačiky, ktoré zamiešajte medzi mäso a všetko zalejte paradajkovou šťavou. Pridajte ešte bobkový list a duste na miernom ohni cca 60 min. do mäkka. Soľ pridajte až na záver, keď je mäso hotové (ja dávam 1ČL).
Kel nakrájajte na rezance. V hrnci rozohrejte 3 PL oleja, vložte nakrájaný kel, pridajte 1 ČL soli, 1 ČL kmínu, bobkový list a duste na miernom ohni cca 45 min. pokiaľ kel nezmäkne. Po cca 30 min. dusenia do masy pretlačte 2 strúčiky cesnaku, premiešajte a ďalej duste.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Ak chceme svoj deň začať zdravo a s úsmevom, určite nám k tomu dopomôžu vyvážené raňajky. Raňajky by nás nemali príliš zaťažiť, ale dodať nám tú správnu energiu v podobe proteínov, zdravých tukov...
Veľmi jednoduchý recept na slaný koláč, ktorý sa dá vyrobiť z rôznych surovín. Špenát vieme nahradiť ľubovoľnými druhmi sezónnej zeleniny. Namiesto bryndze sa hodí aj kozí syr alebo mozzarella. Ja mám...
Na osladenie tohto koláča som použila mix sušeného ovocia a múku som vyrobila zmiešaním ovsených vločiek a mandlí. Koláč je úžasne šťavnatý, voňavý a trvanlivý. V chlade vydrží aj celé sviatky...