Kaša zo žltého hrachu s opečenou cibuľou

Žltý hrach je prirodzený detoxikant. Pomáha čistiť telo a črevá od škodlivých látok, ktoré sa v našom tele nazhromaždia jednak z potravy z prídavných látok, farbív, konzervantov a na druhej strane zo životného prostredia. Okrem čistiacej funkcie je žltý hrach výborný aj na posilnenie imunity. Obsahuje celý rad vitamínov, minerálov a enzýmov. Žltý hrach obsahuje minimum tuku a preto sa výborne hodí aj pri redukcii hmotnosti. 

Môj tip: Recept je na 1 porciu, ale ja ho vždy varím vo väčšom množstve, pretože ho miluje celá moja rodina.

10 min.
20 - 25 min.
1 porcia

Ingrediencie

70 g
žltý hrach (v suchom stave)
1 ks
cibuľa
1 PL
olej
1/4 ČL
červená paprika (môže byť aj údená)
soľ, bobkový list

Žltý hrach namočíme na pár hodín, môžeme nechať aj cez noc alebo celý deň. Vodu, v ktorej sa hrach močil vylejeme a varíme v novej vode (zalejeme za rovno s hrachom) s ½ cibule a bobkovým listom 20-25 minút do mäkka. Bobkový list vyberieme, pridáme soľ, červenú papriku a vymixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Druhú polovicu cibule opečieme na oleji do zlata. Hrachovú kašu podávame s cibuľou a ražným chlebom. 

Podobné recepty

Teplý šošovicový šalát

Akonáhle sa vonku ochladí, prirodzene prestaneme mať chuť na studené šaláty. Aj keď v obchodoch nájdeme všetky druhy zeleniny celoročne, ja som zástancom sezónneho stravovania. Pozor však, aby ste...

Strukovinová polievka s kurkumou

Metabolic balance® odporúča konzumovať vyvážené porcie 3 x denne. Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na...