Polievka ako obed alebo večera je taktiež vhodný a plnohodnotný variant. Podmienkou je, aby obsahovala kvalitnú bielkovinu v dostatočnom pomere s porciou zeleniny. Mojimi obľúbenými sú strukovinové...
Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život.
Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých mixujem vybranú bielkovinu s rôznou zeleninou, bylinkami a koreniami. Každá chutí inak, podľa toho čo nájdem v kuchyni. V lete si polievku beriem do práce na obed a jem ju vlažnú. V zime sú polievky mojou obľubenou teplou večerou.
Môj tip: Šošovicu netreba namáčať a dlho variť. Túto polievku si pripravíte jednoducho a rýchlo.
Ingrediencie
Šošovicu umyjeme, mrkvu a cukinu nakrájame na polmesiačiky, papriku na pásiky. Cibuľu ošúpeme a necháme v celku. Šošovicu, mrkvu, papriku, celú cibuľu a bobkový list dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme spolu cca 15 min. Vložíme cukinu a varíme ešte cca 7 až 10 minút. Šošovica by mala byť mäkká. Vypneme, vyberieme cibuľu a bobkový list. Ochutíme sójovou smotanou, kurkumou, soľou a nasekanou vňaťou.
Podobné recepty
Túto polievku si väčšinou pripravujem v jesennom a v zimnom období. Vždy sa teším, že polievky pribudnú na môj stôl a nahradia šaláty, ktoré mi už pomaly so znižujúcou sa teplotou prestávajú chutiť...