Strukovinová polievka s kurkumou

Metabolic balance® odporúča konzumovať vyvážené porcie 3 x denne. Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život.

Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých mixujem vybranú bielkovinu s rôznou zeleninou, bylinkami a koreniami. Každá chutí inak, podľa toho čo nájdem v kuchyni. V lete si polievku beriem do práce na obed a jem ju vlažnú. V zime sú polievky mojou obľubenou teplou večerou.

Môj tip: Šošovicu netreba namáčať a dlho variť. Túto polievku si pripravíte jednoducho a rýchlo.

15 min.
25 min.
3 porcie

Ingrediencie

250 g
hnedá šošovica alebo iná strukovina (varená)
1 ks
mrkva
1 ks
cukina
1/2 ks
červená paprika
1 ks
cibuľa biela
2 PL
sójová smotana
1 ČL
kurkuma (sušená alebo čerstvá nastrúhaná)
1 ČL
soľ
1 ks
bobkový list
1/2 ks
citrón (šťava)
10 lístkov čerstvá petržlenová vňať (alebo koriander)

Šošovicu umyjeme, mrkvu a cukinu nakrájame na polmesiačiky, papriku na pásiky. Cibuľu ošúpeme a necháme v celku. Šošovicu, mrkvu, papriku,  celú cibuľu a bobkový list dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme spolu cca 15 min. Vložíme cukinu a varíme ešte cca 7 až 10 minút.  Šošovica by mala byť mäkká. Vypneme, vyberieme cibuľu a bobkový list. Ochutíme sójovou smotanou, kurkumou, soľou a nasekanou vňaťou.

Podobné recepty