Hokaido polievka z červenou šošovicou

Túto polievku si väčšinou pripravujem v jesennom a v zimnom období. Vždy sa teším, že polievky pribudnú na môj stôl a nahradia šaláty, ktoré mi už pomaly so znižujúcou sa teplotou prestávajú chutiť. Toto je jedna z mojich obľúbených polievok. Tekvica hokaido je pre mňa top jesenná a zimná zelenina.

Ako bielkovinu som použila červenú šošovicu, ktorá výborne zasýti a dodáva polievke fantastickú chuť. Polievku si samozrejme môžete pripraviť v ktoromkoľvek ročnom obdobísmiley

10 min.
50 min.
4 porcie

Ingrediencie

250 g
červená šošovica
1 ks
tekvica hokaido (menšia)
1 ks
jablko (zelené väčšie)
1 ks
cibuľa (biela)
2 ks
petržlen
1 ks
mrkva
1 ČL
kurkuma
2 ČL
soľ
3 PL
olej (slnečnicový alebo ghee maslo)

Pre lepšiu chuť tekvicu a jednoduchšiu prácu predpečieme v celku v trúbe na 150 C cca 30 min. Tekvicu pokrájame, stred so semiačkami vyhodíme a nakrájame na kúsky. Tekvicu netreba šúpať, šupka dodá polievke krásnu farbu a chuť. Nakrájame cibuľu, dáme opiecť na olivový olej, pridáme tekvicu a nakrájané jablko. Ochutíme tymiánom a varíme cca 20 min.. Vymixujeme na hladký krém. Na záver pridáme soľ, masalu, čierne korenie a premiešame. Podávame ozdobené s petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Ovocné smoothie s avokádom

Pre nie príliž raňajkujúcich ľudí, prípadne pre tích, ktorí sa ráno ponáhľajú do práce a nestíhajú si pripraviť raňajky sa výborne hodí ovocné smoothie. Výhodou je, že si ho môžete pripraviť už večer...

Čokoládové cookies z hnedej fazule

Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...