Hokaido polievka z červenou šošovicou

Túto polievku si väčšinou pripravujem v jesennom a v zimnom období. Vždy sa teším, že polievky pribudnú na môj stôl a nahradia šaláty, ktoré mi už pomaly so znižujúcou sa teplotou prestávajú chutiť. Toto je jedna z mojich obľúbených polievok. Tekvica hokaido je pre mňa top jesenná a zimná zelenina.

Ako bielkovinu som použila červenú šošovicu, ktorá výborne zasýti a dodáva polievke fantastickú chuť. Polievku si samozrejme môžete pripraviť v ktoromkoľvek ročnom obdobísmiley

10 min.
50 min.
4 porcie

Ingrediencie

250 g
červeá šošovica
1 ks
tekvica hokaido (menšia)
1 ks
jablko (zelené väčšie)
1 ks
cibuľa (biela)
2 ks
petržlen
1 ks
mrkva
1 ČL
kurkuma
2 ČL
soľ
3 PL
olej (slnečnicový alebo ghee maslo)

Pre lepšiu chuť tekvicu a jednoduchšiu prácu predpečieme v celku v trúbe na 150 C cca 30 min. Tekvicu pokrájame, stred so semiačkami vyhodíme a nakrájame na kúsky. Tekvicu netreba šúpať, šupka dodá polievke krásnu farbu a chuť. Nakrájame cibuľu, dáme opiecť na olivový olej, pridáme tekvicu a nakrájané jablko. Ochutíme tymiánom a varíme cca 20 min.. Vymixujeme na hladký krém. Na záver pridáme soľ, masalu, čierne korenie a premiešame. Podávame ozdobené s petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Slivkový koláč bez múky

Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...

Vanilkový chia puding s jahodami

Keď máte 5 minút čas a chcete si pripraviť niečo zdravé na mlsanie alebo na raňajky, chia pudding je výborný variant. Môžete ho mať stále v chladničke a keď dostanete chuť na niečo sladké, máte...