Losos pečený na špenáte a šampiňónoch

Môj ďalší tip na losos so špenátom. V jednoduchých receptoch sa skrýva naša krása a zdravie. Zdravé  kvalitné suroviny jednoducho pripravené sú zárukou super výživného jedla. Rybu by sme mali jesť minimálne 2 x týždenne, zdravé tuky pomáhajú udržiavať cholesterol v rovnováhe a tým pôsobia ako prevencia proti ochoreniam srdca a zaneseniu ciev.

Skúste pripraviť takýto rýchly variant na obed alebo večeru pre celú rodinu.

15 min.
20-25 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
losos
100 g
špenát (čerstvý alebo mrazený)
50 g
šampiňóny
1 strúčik
cesnak
1 PL
olivový olej (v očiste tela vynechajte)
soľ, čierne korenie

Špenát umyjeme a 5-8 min. podusíme v hrnci na miernom ohni s troškou vody. Dusený špenát rozložíme na plech na papier na pečenie, na neho položíme losos a všetko posypeme nakrájanými šampiňónmi a kúskami cesnaku. Pokvapkáme olejom (v očiste tela vynechajte), osolíme a pečieme cca 20-25 min. do zlata. Podávame poprášené čiernym korením.

Podobné recepty

Losos so špenátovým pyré

Losos obsahuje vzácne nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať tuky a cholesterol v krvi v rovnováhe, čím zabraňujú kôrnateniu ciev. Náš organizmus si ich nedokáže vytvoriť sám...

Šalát s grilovaným lososom

Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...