Šalát s grilovaným lososom

Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo pred srdcovo cievnymi a onkologickými ochoreniami. Ryby by sme preto mali do jedálnička zaradiť aspoň 2 x týždenne. Ryby sú výbornou voľbou v lete a úžasne chutia na chrumkavom šaláte.

10 min.
15 min.
1 porcia

Ingrediencie

130 g
losos
50 g
šalát mix
40 g
uhorka šalátová
30 g
reďkovka
15 g
jarná cibuľka
1/2 ks
citrón
1 PL
olivový olej
1 ČL
provensálske sušené bylinky mix (rozmarín, tymián, oregano, saturejka)
Soľ, čierne korenie

Plátok lososa dáme do zapekacej misky piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 15 min. Uhorku, reďkovku, cibuľku očistíme a nakrájame. Čerstvý šalát umyjeme a vysušíme. Všetky suroviny zmiešame, ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, bylinkami, soľou a korením. Na vrch poukladáme nakrájaný plátok pečeného lososa a šalát podávame ozdobený s plátkom citróna.

V kroku očista tela nepoužívajte olej. Šalát pripravte bez oleja.

Podobné recepty

Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Letný bryndzový šalát

Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...