Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

15 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
cícer varený
35 g
ražné cestoviny (v suchom stave)
30 g
rukola
80 g
avokádo
2 ks
sušené paradajky
2 ČL
olej (olivový alebo ľanový)
1 ČL
limetková šťava
Soľ, čierne korenie, čerstvé al. sušené chili

Ražné cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode. Zmiešame s uvareným cícerom, s chili (ak máme radi), 1 ČL olivového oleja  a štipkou soli. Rukolu dôkladne umyjeme a vysušíme. Avokádo očistíme a nakrájame. Rukolu s avokádom zmiešame a premiešame spolu s 1 ČL olivového oleja, štipkou soli, limetkovou šťavou a nakájanými sušenými paradajkami. 

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Šošovicový šalát

Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...