Losos so špenátovým pyré

Losos obsahuje vzácne nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať tuky a cholesterol v krvi v rovnováhe, čím zabraňujú kôrnateniu ciev. Náš organizmus si ich nedokáže vytvoriť sám, preto je konzumácia lososa pre nás veľmi prospešná.

Okrem toho losos obsahuje L - tryptofán, ktorý pomáha v tele produkovať serotonín tzv. “hormón šťastia” rovnako ako čokoláda. Vďaka obsahu jódu pravidelná konzumácia lososa prispieva k zdravému fungovaniu štítnej žľazy.

Morské ryby majú vysoký obsah vitamínu D, ktorý pomáha udržiavať silné a zdravé kosti a posilňuje náš imunitný systém.

15 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
losos
150 g
špenát (čerstvý alebo mrazený)
50 g
hrášok
1 PL
olivový olej
1 PL
sójová smotana
soľ, čierne korenie

Plátok lososa umyjeme, položíme na papier na pečenie, pokvapkáme olejom, posypeme morskou soľou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C približne 20 min. do zlata. Medzitým si v hrnci podusíme špenát s hráškom. Vymixujeme ho na krém s 1 PL sojovej smotany, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Losos podávame na špenátovom pyré.

Podobné recepty

Losos s červenou repou

Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...