Marinovaný losos so zázvorom a tymiánom

Veľa ľudí sa ma pýta, čo si ja dávam na Štedrý deň na večeru. Vianoce sú pre mňa o tradíciách. Preto si myslím, že ak je pre vás symbol Vianoc klasické štedrovečerné jedlo, tak si ho v tento deň doprajte. Nemusíte však zjesť dvojnásobné množstvo ako bežne. Vaše telo jednu ťažšiu večeru zvládne a vy nemusíte mať výčitky, že ste zjedli niečo nezdravé. Jediný problém je, že ak sa celý rok stravujete ľahšie, môže vám byť trochu ťažko, prípadne už nemáte chuť na vyprážané a mastnejšie jedlo. To je aj môj prípad, tak som vyprážanú rybu a majonézový šalát trochu upravila na zdravšiu pochúťkuVymyslela som si takýto marinovaný losos a pečený zemiakový šalát. Prikladám aj recept. Možno sa vám zíde aj kedykoľvek počas roka.

10 min.
15 min.
3 porcie

Ingrediencie

500 g
losos
1 ks
limetka (na ozdobu)
2 PL
olej (slnečnicový, olivový)
1 dcl
sójová omáčka
1 dcl
limetková šťava
1 ČL
strúhaný čerstvý zázvor
1 ČL
nasekaný čerstvý tymián

Losos umyjeme a nakrájame na filety (3-4 ks). 

Suroviny na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú omáčku. Dáme do misky a vložíme do nej plátky lososa tak, aby v nej boli ponorené. Necháme v chladničke minimálne 2 hodiny a viac.

Na panvici necháme rozohriať olej. Filety lososa opečieme z každej strany a podávame s kúskom limetky.

Podobné recepty

Strukovinová polievka s kurkumou

Metabolic balance® odporúča konzumovať vyvážené porcie 3 x denne. Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na...

Zeleninová miska s mozzarelou

Zeleninová miska môže byť výborný variant na raňajky. V lete, keď máme množstvo čerstvej zeleniny, nás zelenina príjemne osvieži a mozzarella dodá telu potrebné proteíny. Ako prílohu obľubujem ražnú...