Mliečna ryža s dipom z lesného ovocia a s madľovými lupienkami

Ryža natural je veľmi dobrá alternatíva k ovsu, ktoré často používame do ranných kaší.

Ryža je prirodzene bezlepková potravina, tolerujú ju aj ľudia s citlivosťou na lepok.

Mliečnu ryžu mám veľmi rada na raňajky, pripravím si ju večer hneď na minimálne 2 x, pretože sa dlhšie varí. Ráno iba otvorím chladničku, vyberiem, podľa potreby prihrejem a mám výborné raňajky na stole.

Veľmi som si ho obľúbila ako alternatívu k mojim ovseným kašiam.

15 min.
2 hodiny s občasným miešaním
1 porcia

Ingrediencie

50 g
ryža natural
200 ml
mandľové mlieko
100 ml
voda
1/2 ks
jablko strúhané
1/2 ČL
med
100 g
lesné ovocie mix (môže byť aj mrazené)
20 g
mandľové lupienky
vanilka

Do hrnca dáme umytú ryžu, nastrúhané jabĺčko, mlieko, vodu a varíme na miernom ohni pokiaľ sa ryža nerozvarí. Mliečnu ryžu varím aj 2 hodinky, ale nie je s tým žiadna práca, iba je potrebné občas premiešať. Odporúčam teflónový hrniec, aby puding neprihorel. Keď je kaša uvarená, primiešam med a vanilku podľa chuti, med je ľubovoľná surovina. Lesné ovocie pár minút dusím a vymixujem na krém. Ryžu podávam poliatu dipom a posypanú mandľovými lupienkami.

Podobné recepty

Vanilkový chia puding s jahodami

Keď máte 5 minút čas a chcete si pripraviť niečo zdravé na mlsanie alebo na raňajky, chia pudding je výborný variant. Môžete ho mať stále v chladničke a keď dostanete chuť na niečo sladké, máte...