Ovsená kaša so slivkami a škoricou

Táto kaša je moja obľúbená v letnej sezóne, keď na trhu kúpim čerstvé voňavé slivky. Vyskúšajte a môžno budete na nej závislí ako jasmiley

5 min.
5 min.
1 porcia

Ingrediencie

2 dcl
mlieko (kravské, kozie, ovčie alebo mandľové)
30 g
ovsené vločky jemné (môžu byť aj ražné)
1/4 ČL
škorica
1/4 ČL
vanilka
3 ks
slivky

Všetky suroviny (okrem sliviek) dáme do hrnca a varíme cca 5 min, pokiaľ kaša nezhustne. Slivky nakrájame na mesiačiky a krátko ich podusíme v malom hrnci, aby pustili sladkú šťavu. Servírujeme spolu jemne poprášené škoricou.

Podobné recepty

Biela fazuľa s restovanou cukinou

Vedeli ste, že strukoviny podporujú chudnutie? Jedným z dôvodov, prečo naši predkovia netrpeli civilizačnými ochoreniami, bolo aj iné zloženie stravy. Mäso jedávali jeden až dva krát do týždňa a...

Slivková kaša z ovsa

Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...