Patizónové lasagne

Lasagne sa dajú pripraviť aj z iných druhov zeleniny, výborná je aj cuketa, tekvica, kaleráb a mrkva.

Feta syr môžete nahradiť aj cottage syrom, prípadnem hubami, mäsom, tofu. Je to veľmi variabilné jedlo, ktoré dobre vyzerá a výborne chutí.

20 min.
45-55 min. + 20 min. ak predpečieme patizón
8 porcií (forma 20 x 30 cm)

Ingrediencie

2 ks
patizón
2 ks
batát
300 g
feta syr (ja som použila lacto minus variant)
1 dcl
sójová smotana
2 ks
vajcia (dá sa vynechať)
4 PL
olivový olej
Kôpor, soľ

Ja som patizóny pred prípravou predpiekla v rozohriatej rúre na 150C 20 minút, aby sa mi ľahšie čistili. Spolu s batátmi očistené patizóny nakrájame na čo najtenšie plátky. Formu potrieme olejom a vrstvíme batát, patizón, syr, patizón, batát, syr. V nádobe zmiešame kôpor, soľ, sójovú smotanu a vajíčka. Rovnomerne nalejeme na vrch a pečieme 45-55 minút vo vyhriatej rúre na 180C.

Podobné recepty

Tekvica hokaido zapekaná s feta syrom

V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...