
Viete, že raňajkové granole sú moje obľúbené. Tak prirodzene musela u mňa vzniknúť aj vianočná granola. To je práve úžasné na týchto raňajkách, že si ju pripravíte vždy podľa nálady, ročného obdobia...
Domáca granola je výživné a praktické jedlo, ktoré spája zdravé tuky, komplexné sacharidy a rastlinné bielkoviny. Oproti kupovaným variantom máš plnú kontrolu nad zložením – môžeš si vybrať kvalitné suroviny, vyhnúť sa pridanému cukru, konzervantom a nadmernému množstvu oleja.
Toto je všeobecný recept, ktorý si môžeš modifikovať a tak si granolu vždy prispôsobíš svojej chuti, nálade alebo podľa toho, aké máš doma suroviny.
Rúru predhrej na 180 °C (horný/dolný ohrev).
Vo veľkej mise zmiešaj všetky suché suroviny okrem horkej čokolády a lyofilizovaných malín.
Zohrej kokosový olej a zmišaj ho so sirupom z agáve.
Tekutú zmes vlej do suchých surovín a dôkladne premiešaj.
Vysyp zmes na plech vystlaný papierom na pečenie – rozotri ju rovnomerne.
Peč 20–25 minút, každých 5 minút premiešaj, aby sa nepripálila.
Ešte do horúcej granole na plechu vmiešaj na kúsky polámanú horkú čokoládu, aby sa teplom roztopila. Dobre ju premiešaj.
Do vychladnutej granole primiešaj v ruke rozdrvené sušené maliny.
Nakoniec vychladnutú granolu ulož do uzatvárateľnej nádoby.
Ak chceš verziu s proteínom, pridaj po upečení 50–75 g proteínového prášku (napr. vanilka, biela čokoláda).
Výborne chutí s gréckym jogurtom a bobuľovým ovocím.
Viete, že raňajkové granole sú moje obľúbené. Tak prirodzene musela u mňa vzniknúť aj vianočná granola. To je práve úžasné na týchto raňajkách, že si ju pripravíte vždy podľa nálady, ročného obdobia...
Na mojej stránke nájdete rôzne recepty na raňajkovú granolu. Tento tip raňajok som si veľmi obľúbila ja aj celá moja rodina. Raňajky tak pripravím na pár dní vopred, ako prílohu použijem biely jogurt...