Morčací burger zo stehna

Jednoduchý recept a zároveň veľmi chutný pre každého. Môj muž, deti, ja, všetci s chuťou zjeme takýto burger.

Čo obsahuje? Čisté mäso, čerstvé bylinky, soľ, cibuľu a čierne korenie.

Ja si vždy dám pomlieť mäso u mäsiara, výborné sú morčacie stehná, majú 6 g tuku na 100 g (prsia majú 3 g na 100 g).

Čo je stále menej o cca 2-3 g ako napríklad mozzarella, ktorá patrí k syrom s najnižším percentom tuku. 

Samozrejme, ak ste v očiste tela alebo redukcii hmotnosti, burger si môžete vyrobiť aj z pŕs, ale bude o niečo suchší, ale chutí taktiež výborne.

15 min.
20 min.
5 porcií

Ingrediencie

600 g
morčacie stehno mleté (krok očista tela a redukcia hmotnosti morčacie prsia)
1 ks
cibuľa (stredná)
2 PL
čerstvé bylinky mix (pažítka, petržlenová vňať, bazalka)
2 PL
olivový olej
1/2 ČL
soľ
čierne korenie

Cibuľu očistíme, pokrájame a orestujeme na oleji do zlata. Opečenú cibuľu pomixujeme na hladký krém, ktorý vmiešame do mletého mäsa spolu s bylinkami, čiernym korením a soľou. Zo vzniknutej masy vytvarujeme rukami 5 burgrov, ktoré poukladáme na plech na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 210 C 20 min. do zlata. Podávame s grilovanou zeleninou (na obrázku červená repa, šampiňóny, cuketa) a zeleninovou horčicou (pomixujeme grilovanú cuketu, bazalku, soľ, citrónovú šťavu).

Podobné recepty

Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...

VEGEburger

Jednoduchý burger so zeleniny a tofu ne len pre vegetariánov. Ak chceme mať pestrý, farebný jedálniček, výborné je zaradiť aj takéto VEGE recepty, či už ako obed alebo večeru. Ja mám veľmi rada tieto...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...