VEGEburger

Jednoduchý burger so zeleniny a tofu ne len pre vegetariánov.

Ak chceme mať pestrý, farebný jedálniček, výborné je zaradiť aj takéto VEGE recepty, či už ako obed alebo večeru.

Ja mám veľmi rada tieto šťavnaté burgre bez mäsa, dajú sa pripraviť z rôznych druhov zeleniny.

S dipom z pečených paprík namiesto typickej horčice chutí úžasne, naozaj odporúčam.

15 min.
40 min.
2 porcie

Ingrediencie

100 g
tofu lahôdkové alebo marinované
100 g
mrkva
1 ks
cibuľa
25 g
ovsené vločky (pomleté na jemno) / môžu byť aj bezlepkové
1 PL
olej (olivový, slnečnicový/repkový)
Soľ, čierne korenie
Čerstvé bylinky petržlenová vňať, pažítka (ľubovoľné)

Mrkvu s cibuľou uvaríme v jemne osolenej vode. Vodu vylejeme a mrku, cibuľu, tofu, a bylinky pomixujeme. Do masy primiešame 15 g mletých ovsených vločiek a necháme chvíľku odstáť, aby cesto zhustlo. Vypracujeme fašírky, ktoré obalíme v pomletých vločkách a potom poukladáme na papier na pečenie. Pokvapkáme olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 C cca 25 min. do zlata. Podávame na chlebe a šaláte so zeleninovými tyčinkami, poprášime mletým čiernym korením. Ja som ako dip zvolila pečenú červenú papriku, vymixovanú a dochutenú soľou.

Podobné recepty

Zdravý hamburger

Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...

Tofu guličky

Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...