Orechová bezlepková granola bez výčitiek

Vlašské orechy, keď sa opečú, dostanú zaujímavú chuť, ktorú som využila v ďalšom variante bezlepkovej granole. Okrem orechov som použila ovsené vločky bez obsahu lepku, včelí med a kokosový olej.

ja si granolu vždy pripravím vo väčšom množstve, pretože dlho vydrží a mám tak vždy super raňajky v zálohe. V zimnom období ju zalejem teplým rastlinným mliekom a v letnom studeným prípadne ju kombinujem s jogurtom.

10 min.
20-25 min.
7 porcií (700 g)

Ingrediencie

400 g
ovsené vločky bez obsahu lepku
200 g
vlašské orechy
50 g
kokosový olej
50 g
včelý med

Všetky suroviny dobre spolu premiešame, môžme rovno na plech, aby sa prepojili. Kokosový olej používame roztopený. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C 20-25 minút do zlata. Premiešame počas pečenia prvý krát po 10 minútach a potom každých 5 minút. Granola je hotová, keď je chytí zlatú opečenú farbu.

Podobné recepty

Bezlepková raňajková granola

V dnešnej dobe je citlivosť na lepok bežnou a veľmi rozšírenou diagnózou. Ak máme takýto problém, ja som zástancom prirodzene bezlepkovej stravy, teda konzumácie potravín, kde sa lepok nenachádza v...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...